dissabte, 1 de desembre del 2012

Quin cansament!

En parla el Gregorio Luri al Criatures del diari Ara i el recomana Miguel Santa Olalla, i per això la SÚPER TIETA es llança, per una vegada i sense que serveixi de precedent, a recomanar un llibre que no ha llegit: "La sociedad del cansancio". Potser estem cansats i malalts perquè se'ns diu que a la vida no hi ha patiment? Potser ens entabanen amb la promesa d'una vida que gairebé sempre queda fora del nostre abast? I fracàs rere fracàs, ens domina finalment un cansament vital que ja no ens podem treure de sobre...

És curiosa aquesta relació entre conceptes oposats: felicitat i patiment o, com comenta Luri al Criatures, hiperactivitat i passivitat. Segons ell, l’estímul permanent acaba transformant l’activitat en passivitat. I per tant les dues, hiperactivitat i passivitat, tenen el mateix resultat: dispersen l’acció i impedeixen desenvolupar una conducta estratègica. Uf! Amb tants súper nebots amb problemes de concentració, val la pena pensar-hi, SÚPER TIETES.




Penseu que l'autor de "La sociedad del cansancio", Byung-Chul Han, és dels pocs filòsofs que té el seu retrat il.lustrat, a Internet!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada