dijous, 17 de gener del 2013

Abstracte vs concret



“... es tracta de canviar la manera d'ensenyar per fer-la més empírica i centrada en aplicacions pràctiques, amb un estil molt més anglosaxó. De fet, en l'àmbit de les matemàtiques s'ha agafat com a model els Estats Units.

Com que aquesta és una qüestió que afecta molt de prop els Súper Nebots, la Súper Tieta, des de la humilitat, es pregunta:

1)      Per què es bandeja el pensament abstracte?
Les lloades “aplicacions pràctiques” canvien amb el pas del temps, l’ocupació professional, la situació... però qui, a partir del pensament abstracte, té la capacitat  d’arribar al cas pràctic, mai no es trobarà perdut quan les circumstàncies canviïn.

2)      Els Estats Units són el model educatiu més vàlid de tots els que es podien agafar com a model? 
      La Súper Tieta recorda aquells companys seus, en els llunyans temps de BUP i COU, que marxaven a estudiar als EUA i tornaven amb la cartilla de notes plena d’excel.lents i rient-se d’un sistema d’educació on tot els semblava “xupat”. Potser en aquests anys el sistema americà d’educació obligatòria ha millorat tant que ara es pot erigir en el nostre model...

1 comentari:

  1. Sincerament penso que sí s'ha de canviar el sistema educatiu però des de l'ànima del nen i no pas des del raonament de l'adult.

    ResponElimina